Sioux’ers en Krav Maga Brabant

Op 12 maart kwamen 17 enthousiaste Sioux’ers bijeen voor een lesje Krav Maga bij Krav Maga Brabant in Vught.
Onder de 17 Sioux’ers zit al een gevorderde Krav Maga’er: Robert Hendriksen, die flink kon assisteren bij de uitleg van de oefeningen. Nadat iedereen zijn of haar sportieve outfit had aangetrokken kregen we eerst een korte introductie.

Wat is Krav Maga nou eigenlijk?

Krav Maga is het officiële zelfverdedigingssysteem van het Israëlische leger. Je leert in korte tijd effectieve technieken om aanvallen af te slaan. Het is eigenlijk geen sport, maar meer een zelfverdedigingssysteem. In eerste instantie worden conflictsituaties vermeden, maar als er een conflictsituatie ontstaat doe je natuurlijk alles om te overwinnen.

Na de introductie kon de warming-up beginnen, en die ging meteen pittig van start. Bij menigeen vloeide de zweetdruppels al rijkelijk. Vervolgens kon het echte Krav Maga’en beginnen! We leerden afweren, verdedigen, meteen terugslaan, en wat vooral belangrijk is; scannen. Je weert de aanval af, je valt zelf meteen aan en daarna loop je al om je heen kijkend de ruimte in. Altijd alert zijn voor eventuele andere aanvallers.

Verder zijn we nog aan de slag gegaan met (nep)messen en stootkussens. Alles was toegestaan, zo ook de ‘kick in de nuts’ bij de mannelijke collega’s ;). Die zo verstandig waren om een tok te dragen.
Na anderhalf uur intensieve training was de workshop afgelopen. Er stond na afloop nog een heerlijk diner te wachten in een sfeervol restaurantje in Vught. Het was een gezellige en geslaagde avond, dus wat mij betreft op naar het volgende Sioux uitje met collega’s!

Door: Bianca van Rijswijk

POST REPLY