Fysieke training Hockeyclub Oranje/Zwart

kravmaga hockey club Oranje Zwart
Hockeyclub Oranje/Zwart is een gevestigde naam in het land. Niet alleen de breedtesport maar ook de TOP sport is een belangrijk onderdeel van de club. Met de TOP lijn teams willen we het hoogst haalbare nastreven op zowel sportief als op mentaal vlak.

Ieder jaar starten we het traject met een selectieprocedure waarbij goed gekeken wordt naar de Technische en Tactische vaardigheden van elk individu. Daarna gaan we met de boys/girls aan de gang om een zo goed mogelijk functionerend team te krijgen.

Ook dit jaar zijn we weer met 16 zeer gemotiveerde jongens aan de slag gegaan. Met deze jongens bespreken we wat de doelstellingen zijn van het seizoen en hoe ze er zelf over denken.
Doelstelling die we hadden neergelegd was
– Finale Landelijke Competitie veld.

Hockeyclub Oranje Zwart bij Krav Maga Brabant

Op de weg hierheen lopen we steeds tegen verschillende obstakels op waar we op verschillende manieren mee omgaan.
Een van deze obstakels is het te “lief” zijn en de mentale weerbaarheid van de individuele speler en het team. Onze oplossing lag hem in een fysieke training die wij in overleg met Rens Righarts afgesproken hebben onder leiding van Ton van Leusden in Vught.

Fysieke training en weerbaarheidstraining van Krav Maga

De jongens hebben hier na een intensieve warming-up kennis gemaakt hoe ze op een erg plezierige manier hun eigen kracht kunnen gebruiken om sterk te kunnen handelen op het veld.
Door met mekaar op tegen mekaar de krachten van andere op te vangen en hier weer zelf beter van te worden.

Deze training heeft uiteindelijk bijgedragen dat we in juni in de Finale van het Nederlands Kampioenschap in Amsterdam stonden. (helaas konden we deze niet winnend over de streep trekken) Maar de hulp van o.a. de mentale training van Ton wisten we ook bij een tegenslag weer de krachten te bundelen en het spel weer goed op te pakken.

Wat vindt u van onze school?
  • Wat vindt u van onze school?
Sending
User Review
0 (0 votes)
Beoordeling via reacties 0 (0 reviews)

POST REPLY

Sending