In beeld bij Korps Mariniers

IKM Krav Maga verzorgt vanaf begin september bijscholingscursussen aan de sportinstructeurs van het Korps Mariniers volgens de technieken van de Internationale Krav Maga by Gabi Noah. De technieken van IKM zullen gedoceerd worden aan Mariniers in opleiding en de elite eenheden van het Korps Mariniers.

kravmaga mariniers

“Enerzijds een geweldige uitdaging, anderzijds een grote eer dat juist mijn organisatie hiervoor is uitgekozen”, aldus director IKM-NL Ton van Leusden. “Dat men voor IKM heeft gekozen heeft deels ook te maken met mijn achtergrond, opleidingen en Mariniers verleden.

Men weet dat ik denk als een marinier en vanuit hun oogpunt de opleidingen en trainingen zou kunnen gaan ondersteunen,” aldus Van Leusden die naast director IKM Nederland ook eigenaar is van scholen in Vught, ‘s-Hertogenbosch en Waalwijk en in bezit is van een van de hoogste trainerscertificaten in Nederland. Als de instructeurs van de Mariniers na de kennismaking zouden kiezen voor Krav Maga zou deze vorm van zelfverdediging een vast onderdeel kunnen gaan uitmaken van de Mariniers opleiding in Nederland. “Dat zou een grote erkenning zijn voor de opleidingscentra van van Leusden” Ton van Leusden verwacht na afloop van de trainingsochtend binnen een redelijke termijn te vernemen of zijn organisatie de ambitieuze opdracht krijgt. De training op 28 april zal gehouden worden in de zaal van Krav Maga Brabant aan de Brabantlaan 25B te Vught.

Naast de training van Het Korps Mariniers staan na deze cursus 6 nieuwe Krav Maga instructeurs klaar om dit no-nonsenssysteem te instrueren in Noord Brabant en de rest van Nederland.

Voor meer info bekijk deze website of www.ikmkravmaga.nl