Krav Maga Brabant in Editie NL

Krav Maga Brabant is onlangs in het RTL televisie programma geweest, Editie NL.
U kunt het fragment van deze uitzending terugkijken op deze website of op ons Youtube kanaal.
Het artikel wat op de RTL website is verschenen kunt u hier teruglezen:

Gemeente Ede is in shock omdat een tienermeisje van haar fiets is getrokken en door een nog onbekende man werd misbruikt.

Dit is natuurlijk de schrik van iedere ouder die zijn of haar kind alleen op pad laat gaan. Maar je kunt je kind natuurlijk niet binnen houden om dit soort situaties te voorkomen.

Fiets als wapen

Elke maandag naar de volleybaltraining op de fiets. Dit hoort een beetje bij het leven van normale tiener. Je verwacht natuurlijk niet dat je wordt aangevallen maar het kan wel gebeuren. “Het is belangrijk dat je dan weet wat je moet doen” vertelt Ton van Leusden. Hij is Expert 1 Krav Maga. Een Israëlische zelfverdedigingssport.

“Je moet een gevaarlijke situatie natuurlijk altijd proberen te voorkomen. Maar als je dan toch wordt aangevallen probeer je fiets dan in te zetten als wapen. Stap aan de andere kant af zodat je fiets tussen jou en de aanvaller in staat. Smijt de fiets tegen de aanvaller aan of trap er tegen. Let wel op dat je je fiets niet los laat want daar moet je ook mee wegkomen.”

Kruis knie en ogen

“Probeer de aanvaller in het kruis te raken. Of druk je vingers in zijn ogen. De aanvaller zal hierdoor ook naar zijn gezicht grijpen en dan kun je weg komen.” legt Ton van Leusden uit. “Verder is het ook belangrijk dat je gaat schreeuwen. Je slaat dan alarm en daar schrikt de aanvaller van. Ook wekt het adrenaline in jezelf op waardoor je agressiever wordt.”
Voorbereiding

Ook in de zelfverdediging geldt: oefening baart kunst. “Probeer thuis of op de sportclub eens een rollenspel te spelen zodat je weet wat je moet doen wanneer je wordt aangevallen.”

Zelfverdediging voor kinderen

Krav Maga heeft ook speciale trainingen voor kinderen. Kijk hier voor meer informatie. Kijk hier voor nog meer weerbaarheidstrainingen voor kinderen

POST REPLY