Krav Maga voor kinderen en jeugd is een zelfverdedigingssport voor jongeren tussen de 5 en 13 jaar waarbij uw kind op speelse en kindvriendelijke wijze geleerd wordt hoe hij/zij zich kan redden in verschillende situaties.

Vanaf 14 jaar is het mogelijk in overleg met kind en ouders om door te stromen naar de volwassen groep.

Uw kind leert om te gaan met de meest uiteenlopende situaties die gecreëerd worden tijdens onze lessen. Er wordt geleerd hoe conflicten kunnen worden voorkomen, hoe je situaties moet inschatten en hoe, als een conflict onvermijdelijk is, handelend en adequaat kan worden opgetreden.

jeugd kravmaga

Bij jeugd Krav Maga willen we zoveel mogelijk naar de realiteit toe om de diverse situaties zo realistisch en effectief mogelijk aan te pakken. Spreekt iemand je op straat onverwachts aan dan leert uw kind hoe ze zich het beste kunnen opstellen om voorbereid te zijn op diverse situaties die zich eventueel voor zouden kunnen doen. Voorkomen is beter als genezen.
Bij een ongewenste benadering de juiste toonzetting en houding te gebruiken of hoe je kan zorgen dat je kan wegrennen van deze situatie.
Mocht het niet meer mogelijk zijn om te vluchten dan worden er technieken aan de kinderen geleerd hoe ze zich kunnen afweren tegen slagen en vastpakken van de aanvaller. Hoe ze de aanvaller kunnen afleiden en indien nodig kunnen uitschakelen op proportionele en gepaste wijze om zo te kunnen ontsnappen.


Ook wordt tijdens de lessen de situatie realistisch nagebootst met beschermende kleding om zo dicht mogelijk bij de realiteit te komen. Denk ook aan trainingen in het schemer of donker op de meest uiteenlopende locaties en het bewust zijn van waar de eventuele vluchtroutes zijn.
Ons motto is daarom: “Train as you fight”.

Naast het werken aan zelfverdediging en fysieke elementen wordt ook aandacht besteed aan gehoorzaamheid, coordinatie, conditie en het geestelijk welbevinden van de jeugd. Sociale vaardigheden en doorzettingsvermogen worden getest en waar nodig verder ontwikkeld.
De jeugd houdt van afwisseling en daar worden de Krav Maga voor kids lessen op aangepast met in iedere les andere thema’s en invalshoeken.

krav maga kinderen
Bij alles staat respect voorop met strenge eisen ten aanzien van hygiëne, omgang met anderen en gedragsnormen.
Krav Maga Brabant is een gecertificeerd opleidingsinstituut met een compleet uitgeruste eigen locatie met alle trainings materialen voor deze doelgroep.

Maak een afspraak en geniet vrijblijvend van onze actie 2 weken onbeperkt gratis proeflessen.

Krav Maga voor kids is:

  • Goed voor de weerbaarheid als uw kind gepest wordt
  • Verantwoord en respectvol om te gaan met anderen
  • Gepast reageren bij noodsituaties
  • Het leren van de juiste vaardigheden om om te gaan met agressie en intimidatie
  • Goed voor het zelfvertrouwen van uw kind
  • Goed om een positief zelfbeeld te krijgen.

Krav Maga voor kinderen en jeugd trainingen worden gegeven op onze school in Vught

Kijk hier voor de locaties en lestijden.