Streetdefence brabant of Krav Maga Brabant?

Krav Maga is misschien wel de beste manier om jezelf te verdedigen. Het gaat hierbij om een bijzondere vorm van zelfverdediging, ook wel verdedigingskunst genoemd. Van oorsprong komt Krav Maga uit Hongarije en is verder ontwikkeld in Israël. Krav Maga is de officiële zelfverdedigingsvorm van de Israëlische defensie, politie en veiligheidsinstanties.
Streetdefence, ook wel straatvechten is dus niet hetzelfde als Krav Maga. Streetdefence Brabant dan ook niet verwarren met Krav Maga Brabant.
streetdefence brabant krav maga

Streetdefence of Krav Maga?

Als je Krav Maga lessen wilt volgen in de omgeving van Den Bosch, kun je bij Krav Maga Brabant terecht. Het is belangrijk om van tevoren rekening te houden met het verschil tussen de termen streetdefence en Krav Maga. Straatvechten wordt soms ook streetdefence genoemd, maar dit is zeker geen Krav Maga.

Krav Maga Streetdefence Brabant

Sommige Krav Maga scholen kiezen er ook voor om als naam ‘Streetdefence Krav Maga’ te gebruiken, maar ook hier gaat het niet om de traditionele verdedigingskunst. Deze scholen zorgen vaak voor verwarring, want: streetdefence is niet hetzelfde en zeker geen Krav Maga. Bij de school Krav Maga Brabant hangt een prettige sfeer; je krijgt hier niet snel te maken met haantjesgedrag of onnodige agressiviteit. Mensen met een strafblad zijn uiteraard niet welkom.

Streetdefence Brabant is dus GEEN school van Krav Maga Brabant van Ton van Leusden. De Krav Maga school van Ton heeft de naam Brabant in de naam zitten en Streetdefence verwijst alleen naar de provincie. Ze willen duidelijk meeliften op het succes van Krav Maga Brabant door het gebruik van het woord Brabant in de titel in Google: Streetdefence Brabant.
beste krav maga school nederland

Krav Maga: Automatische reflexen

Omdat Krav Maga is gebaseerd op menselijke reflexen, is het makkelijk om te leren en zeker niet alleen weggelegd voor fanatieke sporters. In de training van Krav Maga heb je vaak te maken met verschillende situaties die je in het dagelijks leven zouden kunnen overkomen. Denk hierbij aan een ontvoering, aanvallen met messen of vuurwapens en andere vormen van gevaar.

Als een leerling zich de Krav Maga technieken eigen heeft gemaakt, kan hij zich moeiteloos aan allerlei situaties aanpassen. Uiteindelijk wordt het een automatische reactie en een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven. Door gespecialiseerde trainingstechnieken worden leerlingen bovendien niet alleen fysiek uitgedaagd, maar ontwikkelen ze ook een mentale discipline. Dit zorgt dat ze beter zijn voorbereid op het omgaan met gewelddadige confrontaties en stressvolle situaties. Bij veel Krav Maga scholen horen vaak trainingen op meerdere locaties.

Zelfverdediging voor kinderen en volwassenen

De school Krav Maga Brabant biedt lessen voor zowel kinderen als volwassenen aan. Bij iedere les kun je gebruik maken van materialen als trainingswapens, pats en verschillende voor het vechten bestemde kussens.
Een groot voordeel van Krav Maga lessen voor kinderen is dat ze hierdoor zelfvertrouwen kweken en leren omgaan met allerlei onverwachte situaties. Mocht er toch een conflict voorkomen waar ze bij betrokken zijn, dan zullen ze gegarandeerd een juiste manier van handelen weten te vinden.
beste krav maga school

Krav Maga Brabant: Kwalitatief hoogstaande Kravmaga School

Omdat er hoge eisen worden gesteld aan het gedrag van alle leden, voelen alle leerlingen zich erg op hun gemak. Krav Maga Brabant, niet verwarren met de term Streetdefence Brabant, krijgt als school veel goede recensies.
Alle docenten krijgen ook de kans om zich bij te laten scholen door docent Gabi Noah van het IKM (International Krav Maga). Het feit dat het korps mariniers Krav Maga Brabant heeft bestempeld als zijn officiële opleidingsinstituut zegt veel over de kwaliteit van de lessen die door deze school aangeboden worden.
Wil je meer weten? Kijk hier voor de lestijden en locaties en kom meedoen met onze Krav Maga lessen.