Zelfverdediging Den Bosch

Veel mensen zien het beoefenen van zelfverdediging als een hobby. Toch is het grootste doel het ontwikkelen van fysieke en vooral ook mentale reserves. Hierdoor groeit je zelfvertrouwen en leer je passend te reageren op noodsituaties. Omdat vrouwen vaak het slachtoffer zijn van geweld, is het voor deze doelgroep erg nuttig om hiermee leren om te gaan. Hoe meer vrouwen zich bewust worden van hun eigen kracht, hoe meer hun zelfvertrouwen ook groeit en hoe meer controle ze over hun eigen leven hebben. Het volgen van een zelfverdedigingscursus voor vrouwen kan dan een oplossing zijn. Woon je in in Brabant dan is zelfverdediging Den Bosch misschien iets waar je naar op zoek bent als man, vrouw maar ook kinderen. Je komt dan al snel uit bij de Krav Maga school van Ton van Leusden.

Zelfverdediging voor kinderen

Ook kinderen hebben veel baat bij het leren van zelfverdediging, als duwtje in de rug bij de ontwikkeling van hun zelfvertrouwen. Zo leer je ze omgaan met onvoorspelbare, bedreigende situaties. Zelfverdediging voor kinderen kan je volgen bij Krav Maga Brabant.
Om je de verschillende skills die bij zelfverdediging horen eigen te maken, heb je goede reflexen nodig en dit wordt daarom op veel scholen wordt geoefend. Bij zelfverdediging hoort ook het op een correcte manier afweren van verschillende soorten aanvallen (onder andere met vuurwapens).
zelfverdediging vrouwen krav maga

Wat is zelfverdediging?

Het begrip zelfverdediging is nogal lastig te omschrijven. Het is technisch gezien geen sport, maar een handeling waarbij je jezelf beschermt tegen gevaar van buitenaf. Er zijn veel manieren om dit aan te pakken – denk aan zelfverdediging waarbij je gebruik maakt van je fysieke of verbale kracht. Er bestaat ook zoiets als vormende of educatieve zelfverdediging.
Je kunt tenslotte ook rekening houden met passievere vormen van zelfverdediging, waarbij preventieve maatregelen gebruikt worden om eventuele gevaren te voorkomen. Voorbeeld: Het bewust worden van de gevaren om je heen en deze situaties leren vermijden.

Altijd volgens de regels van de wet

Officieel is het strafbaar om geweld tegen een ander te gebruiken. Toch is dit anders als je geweld gebruikt om jezelf of iemand anders noodzakelijk te verdedigen. Onder artikel 41 van het Wetboek van Strafrecht wordt ‘noodweer’ daarom verklaard als niet strafbaar. Om als zodanig geclassificeerd te worden, moet het geweld dat je gebruikt wel de laatste maatregel zijn die je nog kunt toepassen om jezelf te redden.

Zelfverdediging Den Bosch? Wat dacht je van Krav Maga Brabant. Kijk hier voor de lestijden en locaties

Zelfverdediging Den Bosch: Krav Maga Brabant

De gerenommeerde Krav Maga school in Den Bosch heeft veel uitstekende recensies gekregen. Niet alleen op Google, maar ook op Facebook kan je de reacties van (ex)-leden lezen. Krav Maga Brabant heeft zelfs een aantal keren lesgegeven aan het korps mariniers, dat wegens de hoge kwaliteit van de lessen en docenten trouw blijft aan deze school. De instructeurs die lesgeven aan Krav Maga Brabant staan niet stil en willen zich altijd verder ontwikkelen. Ze krijgen de kans om dit te doen bij docent Gabi Noah, afkomstig van Internationaal Krav Maga (IKM). Mensen met een strafblad worden niet toegelaten op deze school en er wordt te allen tijde een prettige, open sfeer bevorderd. Op deze Krav Maga school krijg je niet snel te maken met overdreven macho – of ronduit asociaal gedrag.

De voordelen van Krav Maga Brabant

De school is zeven dagen per week geopend en maakt gebruik van opgeruimde nette locaties waar je gemakkelijk kunt parkeren. Bij iedere les zijn verschillende materialen als trainingswapens, pats en vechtkussens beschikbaar. Het trainingsprogramma is zeer divers, met onder andere snelheid, kracht, conditie, flexibiliteit en coördinatie als aandachtspunten. Tenslotte kunnen leerlingen gratis deelnemen aan verschillende extra trainingen als Kickboksen of seminars volgen zoals Krav Maga Military training.