Tegenwoordig is er gelukkig steeds meer keuze als u op zoek bent naar zelfverdediging voor kinderen. Waar tot een aantal jaren geleden ouders en hun kinderen voor judo kozen is er nu een legio aan mogelijkheden. Kids Krav Maga of jeugd Krav Maga behoort tot een van de beste systemen ter wereld als u op zoek bent naar zelfverdediging voor kinderen.

Krav Maga voor kinderen en jeugd

Krav Maga voor kinderen en jeugd is een zelfverdedigingssport voor kinderen en jongeren tussen de 5 en 13 jaar waarbij uw kind op speelse en kindvriendelijke wijze geleerd wordt hoe hij of zij zich kan redden in de meest uiteenlopende situaties.

Uw kind leert om te gaan met hachelijke en onverwachte gebeurtenissen. Er wordt geleerd hoe conflicten kunnen worden voorkomen, hoe je situaties moet inschatten en hoe, als een conflict onvermijdelijk is, handelend en adequaat kan worden optreden.

Bij Krav Maga of zelfverdediging voor kinderen en jeugd wordt de realiteit nagebootst. Spreekt iemand je op straat onverwachts aan dan leert uw kind hoe ze dit gesprek tactvol kunnen beëindigen. Bij een ongewenste benadering de juiste toonzetting te gebruiken of hoe je kan zorgen dat je kan wegrennen van deze situatie.

Mocht het niet meer mogelijk zijn om te vluchten dan worden er technieken aan de kinderen geleerd hoe ze zich kunnen bevrijden door de aanvaller af te leiden.
Ook wordt tijdens de lessen de situatie realistisch nagebootst. Denk aan trainingen in het schemer of donker en het bewust worden van waar de uitgang is.

Naast het werken aan fysieke elementen wordt ook aandacht besteed aan het geestelijk welbevinden van de jeugd. Sociale vaardigheden worden getest en waar nodig verder ontwikkeld.
De jeugd houdt van afwisseling en daar worden de Krav Maga lessen op aangepast met in iedere les andere thema’s en invalshoeken.

Zelfverdediging voor kinderen

Zo wordt er bij andere vechtsporten alleen maar geleerd hoe je moet stoten of trappen, maar niet hoe je moet ontsnappen uit een wurggreep of als je jas wordt vastgepakt. Krav Maga zelfverdediging voor kinderen is breed georiënteerd en heeft voor de meest uiteenlopende situaties oplossingen.

  • Het voorkomen van lastige situaties
  • Het verweren tegen verschillende aanvallen en jezelf en anderen in veiligheid brengen
  • Bedreigen met snij- of steekwapens
  • Vast pakken op de meest uiteenlopende manieren

Bij alles staat respect voorop met strenge eisen ten aanzien van hygiëne, omgang met anderen en gedragsnormen.

Krav Maga zelfverdediging voor kinderen en jeugd is:

  • Goed voor de weerbaarheid als uw kind gepest wordt
  • Een manier om hyperactief gedrag in te tomen of dat gedrag onder controle te krijgen.
  • Goed voor het zelfvertrouwen van uw kind
  • Goed om een positief zelfbeeld te krijgen.

Wilt u meer weten?

Neem dan vrijblijvend contact op, of kom eens kijken naar een van onze lessen.
Wij geven les in Zaltbommel, Den Bosch, Drunen en Vught. U vindt de locaties en lestijden hier.

Sending
User Review
3.26 (35 votes)