Krav Maga Brabant geeft regelmatig cursussen Zelfverdediging voor vrouwen en jonge meiden, volgens de Krav Maga technieken.
Ton van Leusden is gecertificeerd instructeur ‘Woman Selfdefence’ en Expert 3 in Krav Maga.
In de lessen wordt onder andere aandacht besteed aan zelfverdediging voor vrouwen in diverse situaties:

  • Preventief te werk gaan in het dagelijks leven
  • Effectief handelen voor en tijdens agressie
  • Voorkomen van handtastelijk gedrag en vastgegrepen worden
  • Veilig lopen met een handtas
  • Bevrijden van diverse arm, hand, en kleding grepen
  • Alledaagse objecten gebruiken ter verdediging
  • Ontsnappen aan een agressor en uitschakelen
  • en nog veel meer tip en trucs


zelfverdediging voor vrouwen

Deze zelfverdediging voor vrouwen cursus is bedoeld voor vrouwen die zich niet meer veilig voelen. Vrouwen die zichzelf willen kunnen verdedigen tegen alledaagse dreigingen en geweld. Tijdens de cursus leert u niet alleen Krav Maga technieken tegen verschillende aanvallen en dreigingen, maar er wordt ook aandacht besteed aan de psychologie om te zien wat stress en angst met iemand doet.

U komt erachter dat u als vrouw helemaal niet zo weerloos bent. Dat de Krav Maga technieken zeer effectief en doeltreffend zijn. U krijgt meer zelfvertrouwen en u durft weer over straat te lopen.
Kortom een levensles die je niet mag missen!

Onlangs zijn wij op televisie geweest naar aanleiding van de gebeurtenissen in Keulen (2015) waar diverse vrouwen werden aangerand. Weerbaarheidstraining voor vrouwen is zeer actueel. Kijk hieronder naar de aflevering waarin Ton van Leusden werd gevraagd naar tips voor vrouwen tijdens Carnaval.


Deze cursus is geschikt voor elke volwassen vrouw maar ook voor tienermeiden vanaf 14 jaar. Een cursuspakket met naslagwerk behoren tot deze cursus.

Zelfverdediging voor vrouwen

Oefening in zelfverdediging wordt elke keer weer in het nieuws gezien als noodzakelijk. Regelmatig horen of zien we dat vrouwen en meiden geconfronteerd worden met ongewenste intimidatie en/of geweld.
Krav Maga Brabant biedt één van de hoogwaardigste cursussen van Nederland die er zijn met aandacht voor fysieke en psychologische aspecten.

Lastig gevallen worden op straat, een tasjesrover, ongewenste of seksuele intimidatie of subsidiariteit op de werkvloer worden behandeld. Je leert technieken om de-escalerend en effectief voor jezelf op te komen. Door jarenlange ervaring in het geven van cursussen en het constant verbeteren van de lesstof en technieken, zijn we inmiddels het neusje van de zalm in vrouwenzelfverdediging, alias Woman Only Self Defense.

De cursus

Tijdens de cursus wordt je de kennis en tools aangeleerd om verschillende situaties te kunnen voorkomen en te vermijden. Maar ook om je uit verschillende situaties en onprettige omstandigheden te verdedigen en in veiligheid te brengen.
Elke keer weer worden nieuwe technieken op verschillende situaties behandeld en je mag zelf kiezen uit een oplossing die jou het beste past.

De kast van Krav Maga en de kennis van Krav Maga Brabant is groot en divers. Zoals Imi, de uitvinder van Krav Maga, zegt: “Krav Maga is voor iedereen toegankelijk, anders is het geen Krav Maga”.

Krav Maga is het best geteste street and battle-systeem ter wereld dat laagdrempelig aangeboden wordt door Krav Maga Brabant. Met grote trots kan ik zeggen dat wij na de verschillende aanvragen deze zelfverdedigingscursus voor vrouwen aanbieden en dat wij elke 2 maanden met een nieuwe cursus starten in ons volledig ingerichte Krav Maga trainings-en opleidingscentrum gelegen aan de Baarzenstraat 25b te Vught.

Hou onze site in de gaten voor meer informatie via ons contact formulier op deze site of onder bel mij Ton van Leusden op 06 18 94 64 92